Wat we doen

t Vervoertje levert door haar dienstverlening een bijdrage aan het verminderen van het sociale isolement waarin oudere bewoners terecht kunnen komen als ze niet meer zo mobiel zijn.

We richten ons met name op de inwoners van Ouderkerk a/d Amstel en bieden vervoer binnen en buiten de dorpsgrenzen. Binnen het dorp betreft het vooral vervoer naar de winkels, de huisarts en fysiotherapeut, activiteiten die plaatsvinden in het Dienstencentrum, de bushaltes en bezoek aan vrienden. Buiten het dorp gaat het vooral om vervoer naar medische voorzieningen. Hierbij beperken we ons tot het ziekenhuis in Amstelveen en de daaromheen liggende medische voorzieningen, AmsterdamUMC locatie AMC en omliggende medische voorzieningen, alsmede AmsterdamUMC locatie VUmc en omliggende voorzieningen.

We zetten vrijwiligers in als chauffeur, die hiervoor met hun eigen auto rijden. Ze rijden allemaal minstens een dagdeel per 14 dagen en kunnen voor de gereden ritjes een vrijwilligersvergoeding krijgen voor de afgelegde kilometers.

De coördinatoren van ’t Vervoertje zorgen ervoor dat klanten en chauffeurs bij elkaar worden gebracht via een dagelijks bericht aan de chauffeurs van dienst.